• Στην περίπτωση που στην παραγγελία που παραλάβατε υπάρχει κάποια διαφορά ανάμεσα στα προϊόντα που παραγγείλατε, όσο αφορά στο είδος ή στην ποσότητα, η εταιρία αναλαμβάνει την αντικατάστασή τους, χωρίς την παραμικρή χρέωση του πελάτη, εφόσον το προϊόν δεν έχει χρησιμοποιηθεί και βρίσκεται στην αρχική του κατάσταση-συσκευασία. 
  • Σε περίπτωση ελλατωματικού προϊόντος πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2552023660. Το προϊόν επιστρέφεται στην εταιρία με δικά μας έξοδα και εφόσον εξακριβωθεί ότι είναι ελλατωματικό, επικοινωνούμε μαζί σας, για την άμεση αντικατάσταση του προϊόντος. Εάν διαπιστωθεί ότι το προϊόν δεν είναι ελλατωματικό και ευθύνονται άλλοι παράγοντες για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, το προϊόν επιστρέφεται στον πελάτη με χρέωση μεταφορικών. 
  • Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση επιστροφής, ο πελάτης χρεώνεται τα μεταφορικά έξοδα της επιστροφής, καθώς και της αποστολής των καινούριων προϊόντων. Οι επιστροφές μπορούν να ολοκληρωθούν εντός 14 εργάσιμων ημερών, κατόπιν συνεννοήσεως στο 2552023660 ή μέσω e-mail lunailgreece@gmail.com

 

Να σημειωθεί ότι τα προϊόντα που επιστρέφονται θα πρέπει να είναι πολύ καλά συσκευασμένα και προστατευμένα, για να μην υπάρξει περαιτέρω ζημιά κατά την αποστολή, συνοδευόμενα πάντα από όλα τα έγγραφα (ΔΑΠ, Τιμολόγιο, Απόδειξη Λιανικής κτλ). Επιστροφές για τις οποίες δεν έχει ενημερωθεί η εταιρία μας ή δεν έχει συμφωνήσει, δεν θα γίνονται δεκτές και δεν θα παραλαμβάνονται.

 

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

Επισκευές προϊόντων που εμπίπτουν μέσα στο χρόνο εγγύησης των συσκευών, γίνονται μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας μαζί μας για την επιδιόρθωσή τους. Ο χρόνος εγγύησης ξεκινά από την ημερομηνία έκδοσης απόδειξης ή τιμολογίου και ισχύει για ένα χρόνο ή παραπάνω αναλόγως της συσκευής. Για το χρόνο παράδοσης του επισκευασμένου προϊόντος θα ενημερωθείτε τηλεφωνικά από την εταιρεία μας, μόλις διαπιστωθεί και επισκευασθεί η βλάβη του. Αντικατάσταση συσκευών γίνεται μόνο εφόσον δεν δύναται η επισκευή του.

Η παραλαβή των συσκευών γίνεται μόνο στην αρχική τους συσκευασία, μαζί με όλα τα εξαρτήματα που την συνοδεύουν.

  • Για κατοίκους Ορεστιάδας, η παραλαβή και παράδοση γίνεται στο κατάστημά μας, στη διεύθυνση Πατριάρχου Γρηγορίου 132, Ορεστιάδα, 68200.
  • Για κατοίκους εκτός Ορεστιάδας, η παραλαβή και παράδοση γίνεται με εταιρία courier στην διεύθυνση Πατριάρχου Γρηγορίου 132, Ορεστιάδα, 68200, κατόπιν συνεννόησης.

 

Να σημειωθεί ότι η επισκευή και οποιαδήποτε αντικατάσταση ανταλλακτικού ή ολόκληρης της συσκευής παρέχεται δωρεάν, μόνο εφόσον δεν έχει γίνει κακή χρήση του προϊόντος (σπάσιμο από πτώση ή κακό χειρισμό, πυρκαγιά, επαφή με υγρά, άνοιγμα συσκευής από μη εξουσιοδοτημένο τεχνικό). Επιστροφές για τις οποίες δεν έχει ενημερωθεί η εταιρία μας ή δεν έχει συμφωνήσει, δεν θα γίνονται δεκτές και δεν θα παραλαμβάνονται.

Εάν διαπιστωθεί ότι το προϊόν δεν είναι ελλατωματικό και ευθύνονται άλλοι παράγοντες για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, το προϊόν επιστρέφεται στον πελάτη με χρέωση μεταφορικών.

 

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ

Ακυρώσεις παραγγελιών γίνονται δεκτές εντός 2ωρών από την ώρα της παραγγελίας, εφόσον  δεν έχει τιμολογηθεί έως της 13:00 το μεσημέρι. Στην περίπτωση αυτή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας στο 2552023660 ή αποστείλατε e-mail στο lunailgreece@gmail.com με τα στοιχεία της παραγγελίας που θέλετε να ακυρώσετε.

Η δυνατότητα ακύρωσης ισχύει μόνο στην περίπτωση που η παραγγελία σας δεν έχει ήδη αποσταλεί.

Στην περίπτωση που επιλέξετε τρόπο πληρωμής “με κατάθεση τραπέζης”, η κατάθεση πρέπει να γίνεται εντός 48ωρών από την ημέρα και ώρα της αποστολής της παραγγελίας, αλλιώς η παραγγελία θα ακυρώνεται αυτόματα και θα πρέπει να την ξανακάνετε από την αρχή.